JESU LI VAŠI PROIZVODI PRIKLADNI I ZA MUŠKARCE?

Novexpert formulacije ne sadrže biljne hormone, a posebno ne sadrže ni supstance poput estrogena. S biološke točke gledanja nema kontraindikacija. Slično kao i kod dermatoloških tretmana, Novexpert kozmeceutici ne rade razliku između spolova u brizi za kožu.

MOGU LI VAŠE PROIZVODE KORISTITI TRUDNICE?

Novexpertova povelja za  formulacije jedna je od najstrožih na svijetu, točnije ona izuzima vitamin A, faktore koji remete endokrine, itd. Dakle, u teoriji nema kontraindikacija za trudnice (izuzetak je ako neki proizvod sadrži esencijalna ulja).

Osim toga, Novexpert ne provodi testiranja na trudnicama, pa kao rezultat toga i na osnovu našeg znanja te u skladu s etičkim standardima našeg znanstvenog odbora, ne garantira potpunu sigurnost za sve trudnice.

JESU LI  NOVEXPERT PROIZVODI BEZ ALERGENA?

JESU LI NOVEXPERT PROIZVODI GARANTIRANO BEZ ALERGENA?

Da, Novexpert njega za kožu ne sadrži alergene prema europskim propisima, koji službeno navode 26 supstancija koje se moraju naznačiti na pakiranju kozmetičkog proizvoda*.

Amil cinnamal, benzil alkohol, Cinamyl alkohol, citral, eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl alkohol, benzil salicilat, Cinnamal, kumarin, geraniol, Hydroxyisohexyl 3-cikloheksen karboksaldehid, anis alkohol, benzil cinamat, farnesol, butilfenil methylpropional, Linalool, benzil benzoat , citronellol, Heksil cinnamal, limonen, metil-2 octynoate, Alpha isomethyl ionone, Evernia prunastri ekstrakta, ekstrakt Evernia furfuracea

* Uredba (EZ) br. 648/2004 i 907/2006.

ŠTO  ZNAČI TVRDNJA “HIPOALERGENO”?

Tu su tvrdnju potvrdili nezavisni eksperti toksikolozi s obzirom da su naše formulacije ispunile 2 uvjeta:

– napravili smo seriju testova pod dermatološkim nadzorom čiji su rezultati pokazali da su naše formulacije vrlo malo, ili da uopće nisu alergene.

– zabranili smo 26 alergena koja službeno navode europski propisi.

Ukratko, riječ “hipoalergeno” znači da je formulacija razvijena tako da smanji rizik od alergija.

KOLIKI JE ROK VALJANOSTI NOVEXPERT PROIZVODA?

Novexpert proizvodi za kožu imaju jednak rok valjanosti kao i konvencionalni proizvodi, 6 mjeseci nakon otvaranja. S obzirom na  visoku koncentraciju biljnih ekstrakata i biotehnoloških molekula, preporučuje se da se Novexpert proizvodi ne izlažu temperaturama višim od 35° C.

ŠTO ZNAČI RIJEČ “KOZMECEUTICI”?

Termin je spoj dviju riječi: kozmetka i lijekovi. Kombinacija te dvije riječi određuje više znanstveni tip kozmetike, s više naprednih i koncentriranijih formulacija. U drugim uvjetima, kozmeceutici su tretmani kojima je krajnji cilj učinkovitost, prije nego dobrobit. Novexpert sebe jasno pozicionira kao “kozmeceutski” brand.

ŠTO ZNAČI RIJEČ NOVEXPERT?

NOV = novo

EKSPERT = Stručnjak, jer su većina osnivača Novexpert-a liječnici koji su razvili formulacije i koji upravljaju tvrtkom.

NOVI EKSPERTI = oni koji odbijaju ostati neutralni i koji se zalažu za nov pristup kozmetici: visoko sofisticirane formulacije s biorazgradivim sastojcima.

ZAŠTO NOVEXPERT?

Brend Novexpert zasnovan je na 3 trenutne potrebe koje su izrazili stručni potrošači:

  1. Formulacije koriste najnovije spoznaje i anti-aging medicinu. Bez obzira na troškove.
  2. Dermatološka potreba da se razviju formulacije za sve osjetljiviju kožu.
  3. Beskompromisna sigurnost etički nedvojbene ne-toksičnosti tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Novexpert teži pomirenju napretka i sigurnosti, jednako kao i ultra-učinkovitosti i visokoj toleranciji.

KADA JE OSNOVAN BRAND NOVEXPERT?

Brend je stvorio Cyrille Telinge sa svojim “Dream Team-om” u kojemu su liječnici specijalizirani za problem starenja kože, a na tržište je lansiran 2008. u Francuskoj.

Međutim, Novexpert Tim je gotovo 20 godina radio u samom vrhu jednog nezavisnog istraživačkog laboratorija poznatom po svojoj stručnosti u formulacijama i anti-aging tehnologiji.

KOJE JE PODRIJETLO BUTILEN GLIKOLA KOJI SE KORISTI U NOVEXPERT FORMULACIJAMA?

Butilen glikol je humektant; on održava sadržaj vode u pakiranju kozmetičkog proizvoda, kao i u koži.

U Novexpert-u tehnologija mora biti čista. Zbog toga je naš butilen glikol biljnog podrijetla: dobiven  je biotehnologijom iz šećerne trske i 100% je prirodan. Taj je sastojak ovjeren ECOCERT i COSMOS (eco-frendly tijelo za kozmetičku certifikaciju u Francuskoj).

Butilen glikol nije dio obitelji glikol etera.

KOJE JE PODRIJETLO GLICEROLA U NOVEXPERT FORMULACIJAMA?

Glicerol koji se koristi u Novexpertu je 100% prirodan, dobiven iz kompleksa biljnih ulja (kakaa, uljane repice i sl.).

KOJE JE PODRIJETLO HIJALURONSKE KISELINE KOJA SE KORISTI U NOVEXPERT FORMULACIJAMA?

Hijaluronska kiselina je kompleksni šećer koji spada u obitelj GAG (glikozaminoglikani). Sliči na proziran, viskozni gel.

Hijaluronska kiselina se nalazi u oči, zglobova, placenti, koži, itd suprotno nazivu, to je vrlo “nježna” molekula, koja koži osigurava “volumen”. U dobi od 50 godina, koža izgubi gotovo 50% ovog dragocjenog gela … Hijaluronska kiselina koju koristi Novexpert derivirana je biotehnološkim procesom. Konkretno, koristimo bakterije (mliječne fermente) koje proizvode ultra čiste molekule hijaluronske kiseline, različitih molekularnih masa. Ovaj način proizvodnje stvara molekule koje su 100% biorazgradive, te se mogu i pojesti, jer stvarno nema onečišćenja, zahtijeva malo energije te je obnovljivi.

ZAŠTO  NOVEXPERT FORMULACIJE NISU ORGANSKI CERTIFICIRANE?

Naše specifikacije vrlo su slične preporukama danim za organske proizvode, a neke od naših formulacija mogu biti certificirane Ecocert-om.

Mi ne tražimo certifikaciju za organsko, jer želimo imati mogućnost za uključivanje visoko-tehnoloških formulacija koje su, iako vrlo sigurne i 100% biorazgradive, i dalje sintetskog podrijetla.  Na primjer, stabiliziran vitamin C i glikolna kiselina su sastojci koji nisu 100% prirodni, a navedeni su na našim pakiranjima zajedno sa svojim postotcima.

U prosjeku, količina sastojaka prirodnog podrijetla prelazi 95% (brojka koju kontrolira njemačko tijelo za certificiranje).

ŠTO JE BIOTEHNOLOŠKI SASTOJAK U NOVEXPERTU?

– Što je biotehnologija?

Na primjer, jogurt je biotehnološki proizvod, jer je nastao od mliječnih fermenata. Drugi primjeri uključuju kruh, pivo, ocat, sir i sl.

– Što biotehnologija upotrebljava?

Žive organizme, mikro-organizme kao npr. bakterije, enzime, kvasce itd. Što može biti prirodnije od toga?

– Novexpert-ova razlika?

Naš istraživački centar je najsuvremeniji laboratorij u području kozmetike. Biotehnologiju koristimo već dulji niz godina, jer ne zagađuje i zato jer je vrlo zdrava tehnologija (biorazgradiva i biosrodna).

– Naš dokaz?

Na primjer, Novexpert njega kože sadrži čistu hijaluronsku kiselinu proizvedenu od mliječnih fermenata i pšenice! Napredak i predostrožnost nisu bezuvjetno nekompatibilni…

ŠTO JE NOVAXYLINE?

Novaxyline je kompleks koji je patentirao Novexpert laboratorij, a kombinira ekstrakt alge sa šećerom.

Točnije, to je smeđa alga povezana s kompleksom šećera (polisaharid). Taj kompleks “alge/šećer” nalazi se u gotovo svim Novexpert proizvodima.

On pridonosi nevjerojatnom efektu na koži: skoro 70% smanjuje jedan od vodećih uzroka starenja (oksidaciju stanica) te aktivira specifične gene odgovorne za djelovanje u anti-aging zaštiti. Ta je inovacija pomogla brandu Novexpert da osvoji više od 11 nagrada!

ZAŠTO SE NOVEXPERT IZDVAJA PO IZUZETNO STROGOJ POVELJI O IZBORU SASTOJAKA?

Svaki dan nanosite gotovo 500 molekula na svoje lice. Tijekom života, vaša će koža apsorbirati više od 100 kg kozmetike…

Nekoliko znanstvenih publikacija pokazalo je da proizvodi za njegu kože prodiru duboko u kožu i da naše tijelo “skladišti” molekule sadržane u kozmetici, a posljedice toga po zdravlje do danas su nepoznate.

Kao odgovor Novexpert odabire biorazgradive aktivne sastojke koji su većinom biljnog ili biotehnološkog podrijetla.

Učinkovitost se također dugoročno ocjenjuje. Važno je znati i da današnji rezultati neće biti opterećeni posljedicama u budućnosti.